Illustration: CafeCredit

Bitcoinin nostaessa suosiotaan suorastaan räjähdysmäiseen tahtiin ympäri maailman, lienee moni huomannut sen ilmestyneen pitkästä aikaa otsikoihin myös Suomessa. Bitcoin nousi aiemmin Suomessa otsikoihin vuonna 2017 sen noustessa loppuvuodesta yli 16 000 euron hintaiseksi varsin nopeassa nousussa. Media hiljeni liki täysin Bitcoinin osalta kuitenkin hinnan laskiessa alimmillaan vain muutaman tuhannen euron suuruiseksi vuoden 2018 loppuun mennessä. Bitcoinin lähdettyä vuoden 2020 kesän jälkeen varsin rivakkaan nousuun, innostuivat median edustajat taas kerran Bitcoinista. Bitcoinin hinnan noustessa nopeasti ohi vanhoista huipuistaan ja jopa yli 50 000 euron suuruiseen hintaan, sai Bitcoin aivan ennennäkemätöntä huomiota myös niiden ihmisten ja medioiden osalta, jotka eivät perinteisesti ole kiinnostuneita kryptovaluutoista.

Suomalaiset huomaavat taas Bitcoinin

Suurena muutoksena Bitcoinin uudessa noususyklissä vuosina 2020 ja 2021 verrattaessa aiempiin kurssimuutoksiin, on vahvassa kasvussa ollut suurena tekijänä myös instituutioiden kasvanut kiinnostus Bitcoinia kohtaan. Erilaisten suurten yritysten esittämä kiinnostus Bitcoinia kohtaan ja heidän tekemänsä sijoitukset kyseiseen kryptovaluuttaan ovat nostaneet myös aiemmin kryptovaluutoista skeptisesti ajatelleiden kansalaisten luottamusta Bitcoinia kohtaan. Myös uusiin sijoitusmuotoihin perinteisesti varsin skeptisesti ja varovaisesti suhtautuneet suomalaiset ovat tässä nousussa suorastaan innostuneet kryptovaluutoista.

Vahvasti mediassa esiintynyt Bitcoin onkin saanut suomalaiset kiinnostumaan kyseisen kryptovaluutan ostamisesta. Vaikka valuutta itsessään onkin ollut vahvasti esillä myös valtakunnallisessa mediassamme, ovat selkeät ohjeet sen ostamiseksi ja käyttämiseksi harmillisen harvinaisia. Onneksi Bitcoinin ostamisesta on kuitenkin olemassa erittäin yksinkertainen ja selkeä opas selkeällä suomen kielellä. Suomalaisten kiinnostuksen Bitcoinia kohtaan kasvaessa nopeaan tahtiin, luottaa yhä useampi valuutan nousevan entistä korkeammalle. Suomalaisten suhtautuminen tähän aiemmin pelkkänä kuplana pidettyyn kryptovaluuttaan onkin siis muuttunut varsin suuresti lyhyellä aikavälillä Bitcoinin vahvan nousun säestämänä.

Suomalaisten kiinnostusta Bitcoinia ja kryptovaluuttoja kohtaan ovat nostaneet entisestään iltapäivälehtien hiljattain aloittamat artikkelit Bitcoinin avulla vaurastuneista tavallisista tallaajista, jotka, esimerkiksi, kaverin heiton myötä sijoittivat siihen edullisella hintatasolla. Näiden artikkeleiden ollessa samaan tapaan kirjoitettuja kuin lottovoittajien haastattelujen, ovat ne kasvattaneet suomalaisten pidättelemää intoa tätä uutta sijoitusmuotoa kohtaan. Kertomukset uskomattomista vaurastumisista varsin pienillä summilla ovat todistaneet meille suomalaisille konkreettisten esimerkkien avulla, mihin kaikkeen kryptovaluuttojen potentiaali voikaan riittää.