Photograph: Investment Growth/Flickr

Eräs sijoittajan tärkeistä valinnoista, ellei jopa uransa tärkein valinta, on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitseminen mahdollistaa sijoitusten tekemisen uskomattoman paljon helpommin, mahdollistaen sinulle huomattavasti kevyemmän urakan, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat tuottojasi suuresti etkä kykene saavuttamaa korkeinta potentiaaliasi. Puhuessamme kaupankäyntialustoista tulee varmasti ensimmäisenä mieleesi pankkien omat tarjonnat, joita sinulle on useaan otteeseen pyritty myymään. Kyseiset alustat eivät kuitenkaan kustannuksiltaan tai usein myöskään valikoimaltansa kykene millään tavalla kilpailemaan maailman suosituimpien sijoitussovellusten kanssa.

Unohdin pankkisi

Monille lukijoillemme luonnollisin vaihtoehto sijoittamisessa on oman pankin sijoitusvalikoiman hyödyntäminen, ja heidän sijoitussovellukseensa luottaminen. Joissakin tapauksissa tämä saattaa olla paras vaihtoehto, mutta ne tilanteet ovat varsin harvassa. Yleensä on parasta laskea itselleen kuluihinsa tuhlaama raha tai miettiä riittääkö oman pankin tarjoama, yleensä varsin vajavainen valikoima sijoituskohteita.

Paras kaupankäynnin sovellus

Kun puhutaan maailmanlaajuisesti suosituimmista kaupankäyntialustoista, on kiistaton fakta, että eToro on tällä listalla varsin hyvällä sijoituksella. Tämä ei ole mikään ihme, kun otetaan huomoon, että eToro tarjoaa markkinoiden edullisimmat kaupankäyntikulut niin osakkeissa kuin monissa muissakin sijoitusmuodoissa. Suorissa osakkeissa eToro nimittäin on täysin kuluton. Tämä tarkoittaa sitä, että kykenet suorittamaan suoria osakeostoja ilman minkäänlaisia välityspalkkioita, ja saat tällöin itsellesi kaiken hyödyn. EToron globaalin menestystarinan takana onkin aivan varmasti ennen kaikkea heidän tarjoamansa alustan helppokäyttöisyys, laaja valikoima sekä edulliset kustannukset.

EToron ohella on markkinoilla luonnollisesti olemassa laaja valikoima erilaisia sijoitussovelluksia, jotka kykenevät kilpailemaan sen kanssa jossakin määrin, mutta eivät kykene sitä kokonaisuutena voittamaan. Erinomaisia haastajia ovat muun muassa Nordnet ja Plus500, jotka ovat myös varsin suosittuja etenkin Suomessa. EToro kokemuksia näihin verrattaessa, on kuitenkin varsin selvää että se monelta osaa päihittää kilpailijansa varsin kirkkaasti.